Paketit-sovellus

Miten pakettihommat saatiin syövytettyä suomalaisten mieliin ja luureihin? Matkahuollon Paketti-palvelupisteet ovat liikutelleet suomalaisten paketteja vuosikymmenien ajan. Bränditutkimuksessa Paketit-palvelun spontaani tunnettuus oli kuitenkin vain 12 %, kun Postilla se oli 62 %. Lisäksi Matkahuolto miellettiin tylsäksi ja jämähtäneeksi palvelupisteeksi bussiaseman kyljessä.    Matkahuolto oli haasteen edessä. Paketit-palvelu oli ihmisille tuntematon eikä mielikuva vastannut palvelun todellista nykyaikaisuutta, vaikka se oli digitalisoitunut Paketit-sovelluksella ja pakettiautomaateilla. Oli korkea aika paketoida Paketit-palvelu puhuttelevaan muotoon ja lähettää viesti suomalaisille – Paketit-palvelulla paketit on paremmin perillä. 

  • Konsepti- ja kampanjasuunnittelu  

  • Monikanavakampanjan toteutus esim. some, display, OOH & DOOH 

  • Liikkuvan ja still-kuvien tuotanto 

Markkinointiviestintä

Paketit paremmin perillä.  

Toisin kuin kilpailijansa Posti, Matkahuolto vie paketit tutkitusti paremmin perille. Tästä ajatuksesta loimme monikanavaisen kampanjalähdön. Tartuimme Matkahuollon tylsään mielikuvaan ja teimme siitä voimavaramme. Luovan tarinankerronnan ytimeksi otettiin ironinen lakonisuus, suomalaisia puhutteleva tyyli kertoa omasta hyvyydestä paukuttelematta liikaa henkseleitä. Jotain, jolla luoda erottautuvaa mielikuvaa ja aktivoida ihmisiä lataamaan Paketit-sovellus. 

 
Konseptin ensimmäinen kampanjalähtö toimi aloituksena Matkahuollon uudelle mainonnan linjalle viitoittaen tietä tulevalle tekemiselle.  

Tulokset

20%

Sovelluksen latausmäärät

20% koko vuoden lataustavoitteista saavutettiin lyhyen kampanjan aikana.

+29%

Tietoisuus palvelusta

Pakettien lähettämisestä kiinnostuneiden joukossa. (Kampanjan jälkimittaus, Dentsu)

+55%

Erottautuvuus

Mainonnan erottautuvuus verrattuna tutkimusten keskiarvoon 38%. (Kampanjan jälkimittaus, Dentsu)

Monikanavaisesti kohti konversiota

Monikanavaisessa kampanjassa yhdistettiin perinteistä mediamainontaa, sosiaalista mediaa ja taktista online-mainontaa.   

Kiinnostuitko?

Kaikkea strategiaosaamisesta tuotantoihin 

Meillä kohtaavat äärimmäisen vahva liiketoimintalähtöinen strategia- ja konseptiosaaminen sekä markkinointitoimenpiteiden huippulaadukas toteutus kanavasta riippumatta. 

Monipuoliset hybridiosaajat 

Asiantuntijamme hallitsevat strategialähtöisen brändityön, luovan tarinankerronnan sekä monikanavaisen markkinointiviestinnän huikeaa teknologia- ja tuotanto-osaamista unohtamatta.  

Luotettava ja sitoutunut kumppani 

Palvelussamme korostuvat asiakkaidemme mukaan sitoutuneisuus, hyvä hinta-laatusuhde sekä markkinoiden kärkeä oleva projektijohto. Ei hullummin sanottu heiltä. 

Sami Puutio

Sami Puutio

Vice President