Volkswagen Huuhkajat-mallisto

Miten Volkswagen ajoi halutuimpien automerkkien ykköspaikalle? Reitillä oli muutama haaste. Keväällä 2021 autojen myynti oli epävakaata, korona aiheutti epävarmuutta ja komponenttipula pidensi toimitusaikoja. Kiinnostus sähköautoihin oli kasvusuunnassa, mutta myös perinteisempien diesel- ja bensiinimallien kysyntää haluttiin ylläpitää. Yhdessä vauhditimme sähkö-, hybridi- ja bensiiniautojen kysyntää, aktivoimme suomalaisia autokaupoille ja raivasimme esteet Volkswagenin matkalta Suomen rakastetuimmaksi automerkiksi.

  • Konsepti- ja kampanjasuunnittelu

  • Monikanavakampanjan toteutus

  • Konversiopisteiden monitorointi ja optimointi

  • Verkkopalvelun landing pagen suunnittelu, tuotanto ja optimointi

Nitro FilmMarkkinointiviestintä

Ratkaisu

Volkswagen kuljettaa Suomen jalkapalloperhettä

Suomen rakastetuin urheilulaji liikuttaa lapsia, nuoria ja aikuisia, mutta pitkät peli- ja treenimatkat vaativat myös tukijoukoilta paljon. Näimme tässä luontevan linkin jalkapalloilun ja Volkswagenin välillä.  Erityisesti suomalaisille jalkapalloilijoille Huuhkajat on suuri esikuva, ja kesällä 2021 kaikkien aikojen suomalainen jalkapallohuuma kulminoitui Huuhkajien ensimmäisiin EM-kisoihin.  

Loimme ajankohtaisen, tunteita herättävän ja suomalaisia puhuttelevan monikanavaisen kampanjan, joka kohosi lopulta kaikkien aikojen menestyksekkäimmäksi Volkswagen-kampanjaksi Suomessa.  

Tulokset

VW #1

Merkkipreferenssi

Autoilubarometrissä Volkswagen nousi Suomen halutuimmaksi automerkiksi kesä-elokuussa 2021.

+82%

Autojen konfiguroinnit

Kuluttajat houkuteltiin verkkopalveluun rakentamaan unelmiensa autoa.

Kasvu

Kaupalliset mittarit

Uusien Volkswagenien tilaukset kasvoivat 38 %. Tehtyjen tarjousten määrä kasvoi 28 %.

Monikanavaisesti kohti konversiota

Monikanavaisessa kampanjassa yhdistettiin perinteistä mediamainontaa, sosiaalista mediaa ja taktista online-mainontaa.   

Volkswagen Huuhkajat -kampanja huomioitiin helmikuussa 2022 Effie Awards -kisan shortlist-sijoituksella Tuotteet ja palvelut -kategoriassa. 

Kiinnostuitko?

Kaikkea strategiaosaamisesta tuotantoihin 

Meillä kohtaavat äärimmäisen vahva liiketoimintalähtöinen strategia- ja konseptiosaaminen sekä markkinointitoimenpiteiden huippulaadukas toteutus kanavasta riippumatta. 

Monipuoliset hybridiosaajat 

Asiantuntijamme hallitsevat strategialähtöisen brändityön, luovan tarinankerronnan sekä monikanavaisen markkinointiviestinnän huikeaa teknologia- ja tuotanto-osaamista unohtamatta.  

Luotettava ja sitoutunut kumppani 

Palvelussamme korostuvat asiakkaidemme mukaan sitoutuneisuus, hyvä hinta-laatusuhde sekä markkinoiden kärkeä oleva projektijohto. Ei hullummin sanottu heiltä. 

Sami Puutio

Sami Puutio

Vice President