Palloliitto verkkopalvelu-uudistus

Suomalainen jalkapallo ja futsal tarvitsivat uuden kodin. Uuden verkkopalvelun toivottiin kohottavan asiakaskokemusta, helpottavan ja nopeuttavan tiedon löytymistä, vastaavan kaupallisiin tavoitteisiin sekä inspiroivan uusia käyttäjiä lajien pariin. Nitro suunnitteli ja toteutti Palloliitolle mittavan sivustouudistuksen, joka palvelee nyt paremmin lajiliiton lukuisia kohderyhmiä.

  • Taustatutkimus ja nykytilanteen analysointi 

  • Tarvemäärittely kohderyhmittäin 

  • UX- ja UI-suunnittelu 

  • Sisältösuunnittelu 

  • Tekninen suunnittelu ja toteutus 

  • Jatkuva kehitys 

Digitaalinen suunnittelu

Tavoitteena maailman paras jalkapallosivusto

Palloliiton sivustouudistus toteutettiin muotoiluajattelun periaatteita noudattaen tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Laadukas tutkimus- ja taustatyö, käyttäjätarpeiden määrittely, iteroiva työskentelymalli sekä modernit teknologiavalinnat varmistivat, että laaja uudistusprojekti vietiin maaliin onnistuneesti.  

Palloliiton verkkopalvelu-uudistus oli finalistina Grand One 2023 seuraavissa kategorioissa

  • Paras käyttökokemus

  • Paras palvelumuotoilu

  • Paras digitaalinen palvelu

Työ palkittiin kunnianmaininnalla Parhaasta käyttökokemuksesta.

Tulokset

+37%

Verkkosivuston laatu

Sivuston tekniset ominaisuudet ovat huippuluokkaa (Best practices 100/100).

+28,2%

Hakukonelöydettävyys

Uusi sivu huomioi hakukoneystävällisyyden erinomaisesti niin sisällöissä kuin teknisissä ratkaisuissa (SEO 100/100).

3x

Kolme finalistipaikkaa

Uusi sivusto huomioitiin kolmella shortlistauksella Grand One 2023 kilpailussa: Paras käyttökokemus, Paras digitaalinen palvelu ja Paras palvelumuotoilu.

Tutkitusti tarpeiden mukaan tehty

Kaiken työn perustana oli laadukas tutkimustyö. Nitro muodosti haastattelujen ja kyselyjen perusteella sivuston käyttäjäpersoonat ja määritteli näiden tarpeet. UX- ja UI-suunnittelu tehtiin eri käyttäjätarpeisiin perustuen: selkeämpi navigaatio, käyttäjäryhmittäin jaoteltu sisältö ja erilaiset tekniset ja visuaaliset valinnat tukevat sisällön helppoa löydettävyyttä.  

Teknisesti ylivertainen 

Uuden sivuston tekninen toteutus tehtiin headless & serverless -arkkitehtuuria hyödyntäen. Modulaarinen ja skaalautuva arkkitehtuuri tarjoaa erinomaisen teknisen joustavuuden ja mahdollistaa räätälöinnin käyttötarkoitukseen sopivaksi. Näin sivusto palvelee paremmin kaikkia sidosryhmiä aina kehitystyöstä loppukäyttäjiin.

Rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta

Yhteistyö Nitron kanssa sytytti katsomaan asioita rohkeasti eri tavoin ja kutsui etsimään ennakkoluulottomiakin ratkaisuja. Ja juuri sitä projektilta halusimmekin: rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Lopulta tietysti ratkaisevaa oli se, että unelmat muuttuivat todeksi Nitron tech-velhojen käsissä.

Veli-Matti Rinnetmäki | Kehityspäällikkö, strategia ja seurojen palvelut, Palloliitto

Kiinnostuitko?

Kaikkea strategiaosaamisesta tuotantoihin 

Meillä kohtaavat äärimmäisen vahva liiketoimintalähtöinen strategia- ja konseptiosaaminen sekä markkinointitoimenpiteiden huippulaadukas toteutus kanavasta riippumatta. 

Monipuoliset hybridiosaajat 

Asiantuntijamme hallitsevat strategialähtöisen brändityön, luovan tarinankerronnan sekä monikanavaisen markkinointiviestinnän huikeaa teknologia- ja tuotanto-osaamista unohtamatta.  

Luotettava ja sitoutunut kumppani 

Palvelussamme korostuvat asiakkaidemme mukaan sitoutuneisuus, hyvä hinta-laatusuhde sekä markkinoiden kärkeä oleva projektijohto. Ei hullummin sanottu heiltä. 

Henkilökuva: Sami Puutio

Sami Puutio

Vice President