Hakola kulki vastavirtaan ja teki vuoden suurimman myynnin viikossa.

Kotimainen perheyritys Hakola valmistaa käsityönä huonekaluja ja kilpailee alan jättien kanssa, jotka myyvät mallistojaan suuralennuksilla. Habitare-messut ovat hyvä esimerkki alennussirkuksesta. Hakola meni vastavirtaan ja jäi pois Habitaresta, alan suurimmilta messuilta, ja järjesti samaan aikaan myymälässään ja verkkokaupassaan viikon kestävän Design Days -tapahtuman. Tiiviissä yhteistyössä hakolalaisten kanssa Nitro loi tapahtumalle kampanjaekosysteemin, kampanjasuunnitelman ja mediasuunnitelman sekä tuotti kaikki materiaalit.

  • Konsepti- ja kampanjasuunnittelu  

  • Monikanavakampanjan toteutus esim. some, display, OOH & DOOH 

  • Liikkuvan ja still-kuvien tuotanto 

Brändi & strategiaMarkkinointiviestintä

Hakola Design Days – värejä ja muotoilun riemua

Hakola järjesti oman Design Days –tapahtumaviikon messujen ajaksi. Hakola näkyi Habitaressa sänkyinstallaatiolla ja mainospaikoilla, joissa se nosti omaa tapahtumaansa. BMW:n kanssa Hakola solmi yhteistyön, jossa Habitare-kävijöitä kuljetettiin jatkuvasti messuilta Hakolan tapahtumaan Helsingin Annankadulle.

Hakola Shop oli avoinna aamusta iltaan, Hakola Studiolle oli tuotu näyttely Hakolan tarinasta, Hakola x Aalto -näyttely sekä jurvalaisen Mikki Paanasen koristeveisto-workshop, jonka työpajat varattiin täyteen. Lisäksi myymälässä oli Poster-workshop, viikonloppuna Design Disco lapsille ja Annaleena Hakolan koti, Hakola Home, oli avoinna yleisölle koko viikon. Kaikista tuotteista uutuussohvaa lukuunottamatta annettiin 15 prosentin alennus.

Habitare-mainosnäkyvyyden lisäksi Hakola aktivoi kohderyhmän ulkomainonnalla ja printtimainonnalla. Hakolan verkkokauppaan ohjattiin some- ja display-mainonnalla.

Design Daysin markkinointi alkoi viikko ennen varsinaista tapahtumaviikkoa kevyellä teaser-sisällöllä somessa. Varsinaisena tapahtumaviikkona somesisällöissä nostettiin tapahtuman monipuolisia sisältöjä, mitä Hakola Housessa pystyi kokemaan, muotoilua unohtamatta. Digi- ja somemainonta roolitettiin nostamaan koko viikon tapahtumaa ja alennusprosenttia, ohjaten ihmiset joko Hakola Houseen tai verkkoon ostoksille. Esille nostettiin myös Hakolan uutuussohvaa sekä hiljattain lanseerattua Beds-mallistoa, joiden muotoilun vetovoimalla yleisöä houkuteltiin Design Daysin pariin.

Tulokset

7,7 meur

Liikevaihto

Hakolan liikevaihto vuonna 2021 oli 7,7 miljoonaa euroa.

1 meur/vko

Tapahtumaviikon myynti

Design Days –tapahtumaviikon aikana (7 pv) Hakolan myynti ylitti miljoona euroa.

132 %

Verkkokaupan kävijät

Verkkokaupan kävijöiden määrä kasvoi 132 prosenttia vs. tavallinen myyntijakso.

Kiinnostuitko?

Kaikkea strategiaosaamisesta tuotantoihin 

Meillä kohtaavat äärimmäisen vahva liiketoimintalähtöinen strategia- ja konseptiosaaminen sekä markkinointitoimenpiteiden huippulaadukas toteutus kanavasta riippumatta. 

Monipuoliset hybridiosaajat 

Asiantuntijamme hallitsevat strategialähtöisen brändityön, luovan tarinankerronnan sekä monikanavaisen markkinointiviestinnän huikeaa teknologia- ja tuotanto-osaamista unohtamatta.  

Luotettava ja sitoutunut kumppani 

Palvelussamme korostuvat asiakkaidemme mukaan sitoutuneisuus, hyvä hinta-laatusuhde sekä markkinoiden kärkeä oleva projektijohto. Ei hullummin sanottu heiltä. 

Henkilökuva: Sami Puutio

Sami Puutio

Vice President