Haluamme, että maailma on maistuvampi kaikille

Jihuu, löysit perille! Tältä sivulta löydät vinkit mansikoiden kasvattamiseen. Jotta siemenet eivät ole vain siemeniä, jaamme alle lyhyen tiivistelmän Nitron ja Helsinki Pride -yhteisön kumppanuudesta.

Näin kasvatat mansikkasi

SUOSITTELEMME ALOITTAMAAN KASVATUKSEN MAALIS-HUHTIKUUSSA 🗓 🍓

  • Valitse minne haluat istuttaa marjasi – iso ruukku tai parvekelaatikko ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta voit myös kokeilla valoisaa paikkaa takapihalla tai lähipuistossa.

  • Kastele paperi hyvin, aseta se mullan päälle ja lisää kerros multaa paperin päälle.

  • Huolehdi, että kasvatuslämpötila pysyy noin 20 °C:ssa.

  • Kastele multaa säännöllisesti – mullan tulee pysyä kosteana, ei märkänä.

  • Kun kaksi ensimmäistä lehteä ovat nousseet mullasta, voit alkaa istuttaa taimia kauemmas toisistaan tai erillisiin ruukkuihin.

  • Ensimmäisenä vuonna kasvit kukkivat syksyllä, seuraavina vuosina kesäkuusta eteenpäin. Sadonkorjuun voi aloittaa kesällä.

  • Muista jatkaa säännöllistä kastelua ja nauti työsi hedelmistä!

Meistä

Hybriditoimisto Nitro on Helsinki Pride -yhteisön monivuotinen tekninen yhteistyökumppani. Olemme kehittäneet ja ylläpitäneet Helsinki Pride -yhteisön verkkopalveluita sekä tarjonneet tukea ja auttavaa kättä useissa teknisissä asioissa.  

Nitro oli myös mukana toteuttamassa Grand One 2023 -gaalassa palkittua Painting the town with Pride -vaikuttavuuskampanjaa. Tänä vuonna kättemme jälki näkyy muun muassa verkkosivujen toteutuksessa sekä kulkueen taltioinnissa.  

Halusimme antaa tämän vuoden kävijöille myös konkreettista kotiin viemistä. Jaoimme Helsinki Pride 2023 -puistojuhlassa yli 2 000 mansikansiemeniä sisältävää istutusvalmista siemenmattoa. Jotta maailma olisi maistuvampi – kaikille.  

Aurinkoista kesää! 🌞

Terkuin, 
Nitron väki