Palloliiton uusi verkkopalvelu

Nitron suunnittelema ja toteuttama verkkopalvelu palvelee sujuvasti Palloliiton lukuisia kohderyhmiä. Suomen Palloliitto on jalkapallon erikoisliitto, joka Kansainvälisen Jalkapalloliiton FIFA:n jäsenenä vastaa maamme kaikesta jalkapallo- ja futsaltoiminnasta sekä sen kehittämisestä. Suurimpana haasteena käyttäjillä oli löytää tarvitsemansa tieto helposti ja nopeasti.

Prosessi

Ikoni: strategiakaavio taululla

Työpajat

Nitron ja asiakkaan yhteisissä työpajoissa määriteltiin projektille liiketoiminnalliset, visuaaliset, sisällölliset ja tekniset tavoitteet.

Ikoni: tähtäin jonka sisällä on jalkapallo

Tutkimus

Tutkimuksen avulla sisäistimme jalkapallon ja futsalin ydintä, verkkopalvelun kohderyhmiä sekä palvelun suurimpia kipupisteitä mm. haastatteluiden ja kyselyiden avulla.

Ikoni: sanomalehti ja jalkapallo

Suunnittelu

Suunnittelu kattoi sisältö ja ux/ui -suunnittelun sekä teknisen suunnittelun.

Ikoni: jalkapallokenttä

Tekninen toteutus

Teimme teknisen toteutuksen headless-teknologiaa hyödyntäen, viimeistelimme sivun ja toteutimme sen testaamisen.

Ikoni: pistetaulu

Analytiikka, ylläpito ja jatkuva kehitys

Laadimme sivustolle seurantasuunnitelman, asensimme analytiikan sekä sovimme jatkuvasta ylläpidosta ja kehityksen raameista.

Ikoni: erotuomarin pilli

Julkaisu

Julkaisimme sivuston ensimmäisen version. Samalla käynnistyi jatkuva yhteistyö, jonka tarkoituksena on kehittää palvelua edelleen.

Tavoitteet

Ikoni: liikkeessä oleva jalkapallo

Innostus

Luodaan innostava osaamisen kehittymisen alusta, joka kannustaa jalkapallon ja futsalin pariin.

Ikoni: käsi joka pitelee pokaalia

Käyttäjäkokemus

Kohderyhmät löytävät sivustolta etsimänsä asian vaivattomasti sekä saavat siitä positiivisen kokemuksen.

Ikoni: ryhmä ihmisiä

Pelaajamäärät

Lisätään kiinnostusta lajeihin. Sen myötä pelaajamäärät ja valmentajakoulutuksien määrä kasvavat.

Ikoni: pelipaita

Kaupallisuus

Verkkosivustolta tuleva verkkokauppa- ja lipunmyynti kasvavat.

Tutkimus

Laadukas tutkimus toimi kaiken suunnittelumme perustana. Haastattelimme sivuston käyttäjiä heidän tarpeistaan sekä tuimme löydöksiä kyselyillä. Muodostimme tutkimusten pohjalta käyttäjäpersoonat tarpeiden kera, joiden pohjalta priorisoimme suunnittelua.

Käyttäjien tärkeimmät tarpeet

Kuvituskuva: kursori klikkaamassa näyttöä

Helppo navigointi

Navigointi ja tiedon löytyminen helpommaksi (82 %)

Kuva check-merkistä

Helppokäyttöisyys

Helppokäyttöisyys 
(68 %)

Kuva ympyrädiagrammista

Selkeät osiot

Selkeät osiot eri kohderyhmille
 (67 %)

Kuva kännykästä

Mobile first

Sivujen sujuva 
toimivuus puhelimella 
(67 %)

Kuva hierarkia kaaviosta

Ymmärrettävä valikko

Selkeämpi valikkorakenne 
(64 %)

UI-, UX- ja sisältösuunnittelu

UI-/UX- ja sisältösuunnittelun tavoitteina oli rakentaa visuaalisesti ja sisällöllisesti moderni, käyttäjälähtöinen ja mobiilioptimoitu sivusto.

Sivuston sisältörakenne suunniteltiin käyttäjien tarpeille ja se testattiin toimivaksi. Päätason otsikot yhdistyvät selkeästi käyttäjälle kiinnostaviin ohjauksiin.

Käyttäjille tarjoillaan sopivaa sisältöä kohderyhmittäin. Sisältö on houkuttelevaa visuaalisesti näyttävillä elementeillä.

Sivuston hakutuloksia ja artikkeleita suodatetaan älykkään haun avulla, joka mukautuu käyttäjän valitsemien suodattimien mukaan.

Sisällönsyöttö ja -hallinta

Ikoni: selain jonka sisällä ratas

Helppokäyttöisempi sisällönhallinta

Vanhasta, kankeasta Drupalista siirryttiin käyttäjäystävällisempään Dato CMS:ään, joka sai hyvää palautetta sisällönsyöttäjiltä.

Ikoni: sivuston layout

Tukea konsultoinnista

Autoimme asiakasta läpi uudistusprosessin koulutuksilla ja konsultoinnilla sisällönsyöttöön ja -hallintaan.

Tekninen suunnittelu & toteutus

Uudistimme vanhan Drupal-sivuston nykyaikaiseksi palvelukokonaisuudeksi headless & serverless -arkkitehtuuria hyödyntäen. Arkkitehtuuri mahdollistaa rikkaat applikaatiomaiset kokemukset sekä kaikkia sidosryhmiä paremmin palvelevan kokonaisuuden aina kehitystyöstä sivuston loppukäyttäjiin saakka.

Sivuston rakentaminen

Kuvituskuva: kerroksia

Komponenteista kokonaisuuksiksi

Uusi sivusto koostuu useista toisistaan riippumattomista, käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuvista järjestelmistä. Modulaarinen sekä skaalautuva arkkitehtuuri tuo mukanaan erinomaisen teknisen joustavuuden ja palveluiden räätälöinnin käyttötarkoitukseen sopivaksi ilman kompromisseja.

Kuvituskuva: modulaarinen elementti

Elinkaari edellä

Käyttäjien vaatiessa yhä rikkaampia kokemuksia sekä teknologian kehittyessä voimme tarvittaessa sekä vaihtaa että tuoda mukaan uusia osia. Tämä voidaan tehdä ilman, että kaikkea tarvitsee aloittaa alusta. Jatkuvan kehittämisen malli, arkkitehtuurin modulaarisuus sekä elinkaaren huomiointi vähentävät sivustouudistuksen riskejä ja tuovat selkeää pitkän aikavälin lisäarvoa Palloliitolle.

Kuvituskuva: selain näkymä ja salama

Laatua ergonomiasta

Uusittu palvelu nojaa laajasti omaksuttuihin avoimen lähdekoodin avainteknologioihin, jotka tuovat kiistatonta etua kehitystyön nopeuteen sekä lopputuotteen laatuun.

Missä olemme nyt

Nitron jatkuvan kehityksen mallin mukaisesti sivuston ylläpitoa ja optimointia jatketaan julkaisun jälkeenkin. Näin varmistetaan palvelun ajantasaisuus ja toimivuus.

Sivuston saavutettavuus, koodin laatu sekä hakukoneoptimointi kokivat huomattavan parannuksen uudistuksen myötä.

Menestysresepti

Ongelman tunnistaminen

Tutkimus osoitti polun oikeiden raaka-aineiden äärelle

Kohti yhteistä tavoitetta

Koko tiimin saumaton yhteistyö oli reseptin tärkein osa

Käyttäjät edellä

Käyttäjäystävällisyys oli mestariteoksemme suola

Kutsui tekemään ennakkoluulottomiakin ratkaisuja

Rakensimme Nitron kanssa uudet verkkosivut lähes puhtaalta pöydältä. Heidän tapansa viedä projektia eteenpäin oli selkeästi nitrolaisten hallussa, jolloin omat voimavarat sai keskitettyä ideointiin ja lopulta toteutukseen.
Yhteistyö Nitron kanssa sytytti katsomaan asioita rohkeasti eri tavoin ja kutsui etsimään ennakkoluulottomiakin ratkaisuja. Ja juuri sitä projektilta halusimmekin: rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Lopulta tietysti ratkaisevaa oli se, että unelmat muuttuivat todeksi Nitron tech-velhojen käsissä.

Veli-Matti Rinnetmäki, Kehityspäällikkö, strategia ja seurojen palvelut, Palloliitto

Paras digitaalinen osaaminen

Tutkimuksen mukaan asiakkaamme arvostavat erityisesti kykyämme ymmärtää digitaalista kehitystä ja markkinointiviestintää digitaalisissa kanavissa sekä kykyämme soveltaa digitaalisia ratkaisuja optimaalisella tavalla.


Toimistot 2–5M€ | Best practice: Nitro

Kiinnostuitko?

Kaikkea strategiaosaamisesta tuotantoihin 

Meillä kohtaavat äärimmäisen vahva liiketoimintalähtöinen strategia- ja konseptiosaaminen sekä markkinointitoimenpiteiden huippulaadukas toteutus kanavasta riippumatta. 

Monipuoliset hybridiosaajat 

Asiantuntijamme hallitsevat strategialähtöisen brändityön, luovan tarinankerronnan sekä monikanavaisen markkinointiviestinnän huikeaa teknologia- ja tuotanto-osaamista unohtamatta.  

Luotettava ja sitoutunut kumppani 

Palvelussamme korostuvat asiakkaidemme mukaan sitoutuneisuus, hyvä hinta-laatusuhde sekä markkinoiden kärkeä oleva projektijohto. Ei hullummin sanottu heiltä. 

Sami Puutio

Sami Puutio

Vice President

Tule kyläilemään